Elke aangifte van een nalatenschap moet een nauwkeurige omschrijving geven van alle onroerende goederen met de verkoopwaarde op datum van overlijden. Deze verkoopwaarde is de maatstaf voor de heffing van de successie.  Wanneer u een onroerend goed erft is het dan ook van belang om een juiste successie aangifte te doen. De verkoopwaarde kan door de aangever zelf bepaald worden, maar hier zijn risico's aan verbonden.  Is uw aangifte veel te hoog, dan betaal je aan de fiscus. Is uw aangifte dan weer te laag, dan verliest deze aan geloofwaardigheid. Bij zulk een geval kan de fiscus een meerwaarde vestigen of een controleschatting laten uitvoeren.   De fiscus heeft hiervoor 2 jaar tijd!  
Bij aangifte van een nalatenschap
Plaatsbeschrijvingen van uw woning, appartement, winkelpand, opbrengst eigendom, studio, 
kantoorruimte, studentenkamer, loft, boerderij, hoeve, garage, ... in de regio Antwerpen & Kempen.

Luk Aerts - Vastgoedexpert | Van Der Graesenlaan 16  |  2980 Zoersel  | Tel.  03/246.48.79

Plaatsbeschrijvingen QR-code
Plaatsbeschrijvingen Antwerpen logo
SocialTwist Tell-a-Friend
Schattingen Antwerpen
Plaatsbeschrijvingen tevreden / blije klanten

Om deze problemen te vermijden bij uw aangifte van de successie en om zeker te zijn dat de schatting door de fiscus aanvaardt wordt, kan u als erfgenaam een voorafgaande schatting aanvragen.  U mag zelf een schatter voorstellen.  Indien het onroerend goed later voor een veel hogere prijs zou worden verkocht,  is deze meerwaarde niet meer belastbaar. 
Iedereen die een successie aangifte doet, is er bij gebaat om hulp in te roepen van een erkend schatter voor het uitvoeren van een voorafgaande schatting.  Op deze manier heeft u niet alleen een idee over de haalbare prijs bij eventuele verkoop maar U kan het verslag gebruiken om de fiscus en later de koper te overtuigen. 

Voor meer informatie: contacteer ons.
Vastgoed plaatsbeschrijvingen & schatting (woning, appartement, winkelpand, opbrengst eigendom, kantoorruimte, studio, loft, boerderij, hoeve, garage, ... Antwerpen, Aartselaar, Berchem, Hoboken, Deurne, Merksem, Kapellen, Brasschaat, Wilrijk, Mortsel, Wijnegem, Zoersel, Duffel, Ranst, Turnhout, Beerse, Vorselaar, Vosselaar, Lille, Stabroek, Turnhout, Hoogstraten, Oostmalle, Westmalle, Sint-Antonius, Wechelderzande, Poederlee, Gierle, Essen, Maria-ter-heide, Lier, Mechelen, ... 
  Sitemap             |             © All rights reserved 2009 : Vastgoedexpert Luk Aerts           |             Beleid